За нас

„Галерия Матея“ отвори врати на емблематичната Самоводска чаршия във Велико Търново през далечната вече 2000 година. През всичките тези години, с много любов и отдаденост, успяхме да я превърнем в място, където всеки почитател на изкуството може да се докосне и наслади на разнообразни и оригинални, ръчно изработени произведения на живописта, керамиката, иконописта и ювелирното изкуство! Радваме се, че вече имаме възможност дългогодишният ни труд да достигне до повече хора, до всички Вас, за които изкуството е синоним на красива, естетична и емоционално заредена творческа дейност.
Онлайн магазинът на „Галерия Матея“ е виртуално арт пространство, където с голямо удоволствие Ви представяме произведения на изящното и приложно изкуство само и единствено от български автори! Всяко едно произведение е селектирано от нас с внимание към детайла, изработката и качеството. Може би ще Ви направи впечатление, че не сме обявили имената на авторите и това е съвсем съзнателно. Изборът, който направите, ще бъде въз основа на Вашите индивидуални критерии и оценки… а често и ще бъде просто плод на емоцията, която сте усетили. Всички произведения имат отличителния знак на техния автор – име, подпис, символ или печат, който Ви гарантира тяхната автентичност!
Предлагаме Ви авторска керамика изработена от порцелан или глина (бяла или червена ), ръчно източена, изпечена на бисквит, глазирана и повторно изпечена на висока температура. Този класически метод на изработка гарантира високото качество и издръжливост на продукта. Тъй като предлаганата от нас керамика е изработена на ръка, минимална разлика в размера и цвета е допустима и е характерен знак за ръчната изработка. Нашите керамични съдове са подходящи за декорация или ежедневна употреба. Използването им в микровълнова фурна и съдомиялна машина е безопасно.
Предлагаме Ви и голямо разнообразие от рисувани картини в различни стилове и категории – пейзажи, натюрморти, абстрактни и фигуративни композиции. Картините са рисувани с маслени или акрилни бои върху висококачествено грундирано платно, опънато на дървена подрамка. Красива и подходяща външна рамка допълва цялостния вид на всяка картина.
Нашата колекция от ръчно изработени, авторски сребърни бижута е разнообразна и уникална. Може да намерите различни комбинации от сребро, полускъпоценни камъни, позлата и рог. Бижута са направени от сребро проба 925 или 950 и се отличават с високо качество на изработката и дизайна.
За многото години работа, ние успяхме да спечелим доверието на много клиенти с коректност, отдаденост и любов към това което правим, а тясното ни сътрудничество с авторите гарантира високото качество на продуктите и техния уникален дизайн.
Наша основна мисия, заедно с Вас, е да ги подкрепяме в това което правят най-добре и в което влагат сърцата и таланта си – да създават красота !
Ако имате въпроси или нужда от допълнителна информация може да се свържете с нас посредством формата за контакт.
Благодарим Ви!